BLOG

12 Aralık 2018

6. Noktamız Güzelyalı’da Hizmetinizdeyiz!

İzmir halkına en kaliteli hizmeti vermek için ciddiyetle çalışan Miret, İzmir’in farklı bölgelerinde bulunan şubelerine bir yenisini daha ekledi. Güzelyalı’da açılan 6. Şube ile Miret, Güzelyalı […]
18 Temmuz 2018
Kurban kesimi, kurbanlık satış, kurban satışı, koç, dana, koyun, helal kesim, helal et, kocher, et, kırmızı et, kurban eti, kurbanlık kesim

Kurban Bayramı için Kurbanlık Satışları Başladı

Dini bayramlarımızdan biri olan Kurban Bayramı, paylaşmanın ve birlikteliğin hissedildiği önemli günlerdendir. Ülkemizde her yıl gerek bireysel gerekse de toplu kurban kesimleri ile ibadetler yerine getirilmektedir. […]
22 Nisan 2018

KIRMIZI ET NASIL MARİNE EDİLİR?

Marinasyon, etin belirli bir süre boyunca tadını güzelleştirmek ve eti kıvamına getirmek amacıyla gerçekleştirilen daha çok asidik malzemelerle hazırlanan bir yöntem diyebiliriz. Sirke ya da limonun […]
22 Nisan 2018

KIRMIZI ETİN BESLENMEDEKİ ÖNEMİ

Kırmızı et, en değerli hayvansal protein kaynağıdır. Kansızlığı önler, bedeni canlı ve güçlü kılar, zihinsel gelişmeyi sağlar. Sinir hücrelerinin büyümesi ve tamirinde etkin rol oynayarak, toplumda […]
22 Nisan 2018

KURBAN ETİ NASIL PİŞİRİLMELİ?

Kurban etlerini tüketmek için pişirme yöntemleri etin vitaminini ve tadını etkilemektedir. Etlerinizi mangal ile pişirecekseniz et ile mangal arasında 10-15 cm mesafe bırakmak gerekmektedir. Etin ateşe […]
22 Nisan 2018

KURBAN BAYRAMI’NDA ET NE ZAMAN TÜKETILMEYE BAŞLANMALI?

Kurban Bayramı’nda kesilen küçükbaş ve büyükbaş hayvanların tüketmeye başlanması için öncelikle uygun koşulların sağlanması gerekmektedir. Hayvan kesildikten sonra, parçalara bölünüp, her et kapalı ortamda en az […]
22 Nisan 2018

KURBAN BAYRAMI’NDA KAVURMA NASIL YAPILIR?

Lezzetli bir kavurma yapmak için etin 1 gün dinlendirilmesi gerekmektedir. Kullanacağınız tavayı bir süre ısıttıktan sonra, etin kendi iç yağını ekliyoruz. Yağ eridikten sonra kuzu-dana etini […]